Гріємося під пледом правильно:
рецепти гарячих напоїв
на будь-який смак
А який твій улюблений зимовий напій? Такий, щоб з теплою чашкою в руках читати або дивитися улюблені фільми? Сьогодні команда Woolkrafts ділиться своїми рецептами глінтвейну, какао та іншої смакоти.
У тебе вже є плед, добірка крутих фільмів та захоплюючих серіалів. Але чогось не вистачає, правда? Обійняти улюблену чашку, повну гарячого шоколаду, грогу, імбирного чаю… До речі, що з цього ти любиш найбільше? І поки ти думаєш, читай та зберігай собі наші рецепти.
Ласощі для ласунів:
какао та гарячий шоколад
Класичний гарячий шоколад
20 хвилин • 2 порції
Інгредієнти
• молоко — 450 мл
• чорний шоколад — 70 г
• молочний шоколад — 30 г
• вершки 33% — 75 мл
• кориця мелена — ¼ ч. ложки
• трохи солі
• маршмеллоу
Як готувати
Підігрій третину молока, прибери з плити, загорни шоколад і розмішуй, поки не розтопиться. Додай молоко, що залишилося, вершки, сіль і корицю. Знову підігрій суміш, але не дай закипіти. Розлий в чашки та додай зефірки.
Швидке какао для тих, хто не любить стояти біля плити
3 хвилини • 2 порції
Інгредієнти
• молоко кокосове — 400 мл
• какао — 2 ст. ложки
• тахіні — 2 ст. ложки
• цукор або інший підсолоджувач
Як готувати
Складові змішай блендером або міксером. Усе! Напій вживають з льодом, кімнатної температури або підігрітим, а замість кокосового молока можна взяти інше рослинне або коров’яче 3,2%.
Пряне какао по-мексиканськи
45 хвилин • 2 порції
Інгредієнти
• молоко — 2 склянки
• цукор коричневий — 2 ст. ложки
• какао — 4 ст. ложки
• кориця — 1 паличка
• бадьян — 1 зірочка
• гвоздика — 2 шт.
• горіх мускатний — щіпка
• кардамон — 2 шт.
• трохи солі
• екстракт ванілі — ½ ч. ложки
• перець чилі (суха спеція) — щіпка
Як готувати
Молоко нагрій до кипіння, додай спеції, ваніль, сіль і залиш на півгодини, прикривши кришкою. Через 30 хвилин додай какао та знову на вогонь. Поки доводиш до кипіння, помішуй вінчиком. Готовий напій залишилося процідити та смакувати.
Бананово-ромовий шоколад
15 хвилин • 2 порції
Інгредієнти
• молоко — 400 мл
• цукор чи мед — 1 ст. ложка
• чорний шоколад — 70 г
• вода — 2 ст. ложки
• банани — 2 шт.
• морозиво шоколадне — 200 г
• ром — 100 г
Як готувати
Підігрій молоко, змішай його з бананами та розтопленим шоколадом. Нагрій воду з цукром і додай ром. Сервіровка: на дно склянок ромовий сироп, далі бананово-шоколадне молоко, наверх — морозиво. Приємного!
Налий в каструлю вино та бренді, додай промиті родзинки, горіхи, нарізаний апельсин (так, зі шкіркою), цукор і спеції. Доведи до кипіння, вимкни вогонь і витримай 1 годину. Проціди й пробуй. Якщо хочеш напій міцніше — бренді додавай в готовий напій.
Яблучний сік доведи до кипіння, зменш вогонь і додай решту складових окрім рому. Тепер вливай ром тонкою цівкою та грій суміш, помішуючи, поки не розчиниться мед. Готово!
Чайний грог
25 хвилин • 6–8 порцій
Інгредієнти
• вода — 600 мл
• чай — 2 ст. ложки
• цукор — 3-5 ст. ложек
• перець духмяний — 4 горошини
• щіпка меленої кориці
• трохи мускатного горіха
• бадьян — 3 шт.
• ром — 0,5 л
Як готувати
Закип’яти воду, додай чай, цукор і в кінці спеції. Повільно влий ром та прибери напій з плити, настоюй 15 хвилин. Грог розділи на 6-8 порцій. Подавати краще в нагрітих склянках.
Налий в каструльку вино, додай спеції, очищений та нарізаний грейпфрут, дольки мандаринів, нагрій на повільному вогні до кипіння й вимкни. Настоюй не менш як півгодини, проціди й розлий по келихах, потім підсолоди медом. Якщо такий глінтвейн дуже міцний, розведи його апельсиновим соком. Якщо хочеться більше міцності, влий в готовий напій апельсиновий лікер — 150 мл.
Здоров’я понад усе:
смачні чаї для імунітету
Вітамінний чай з меліси
100 хвилин • 6–8 порцій
Інгредієнти
• вода — 2 л
• меліса — 2 ст. ложки сухої трави
• обліпиха — 1 ст. ложка
• ягоди шипшини подрібнені — 4 ст. ложки
• яблучна сушка — 1 ст. ложка
• калина — 3 ст. ложки
Як готувати
Закип’яти воду, всі компоненти змішай та залий трохи остиглим окропом. Настоюй в термосі або каструлі годину-півтори. Потім проціди й насолоджуйся. Доповнити напій можна варенням, цукатами, сухофруктами або ж медом.
Тут все просто: складові змішай та вари 7 хвилин, а потім — проціди й додай шматочки фруктів. Дуже добре підходять яблука та апельсини, але це опціонально.
Лимонно-апельсиновий чорний чай
15 хвилин • 2–3 порції
Інгредієнти
• сухий чорний чай — 25 г
• апельсин — 1 середній
• лимон — 1 шт.
• апельсиновий сироп — 50 г
• гілочка розмарину
• вода — 1 л
Як готувати
Поки вода кип’ятиться, вимий цитрусові та зніми з них цедру гострим ножем. Потім поклади в каструлю, додай сухий чай та додай сироп. Залий всі складові окропом і настоюй 5 хв. Потім проціди й пригощайся.
Зелений чай з журавлиною
25 хвилин • 2–4 порції
Інгредієнти
• вода — 1 л
• чай зелений крупнолистовий — 1 ч. ложка
• ягоди журавлини (свіжі чи морожені) — 100 г
• ½ апельсина
• паличка кориці
• імбирний корінь — шматочок 3 см
• мед
Як готувати
Розчави ягоди журавлини, поріж апельсин скибочками, натри імбир, закип’яти воду в каструльці (ідеально, якщо посуд з товстим дном). Коли вода закипіла — зменш вогонь і додай ягоди, половинку апельсина, імбир, чай, корицю. Вари 3 хвилин, потім зніми напій з вогню і настоюй чверть години. Після проціджування підсолоди медом, пий та оздоровлюйся.
Затишного тобі року
Хоч свята вже давно позаду, але до кінця зими ще далеко, тому ти точно встигнеш спробувати всі наші рецепти.
Бажаємо тобі щасливого й здорового року! А ми з радістю будемо продовжувати робити твоє життя тепліше, створюючи найзатишніші пледи.
Гріємося під пледом правильно: рецепти гарячих напоїв на будь-який смак
Гріємося під пледом правильно:
рецепти гарячих напоїв
на будь-який смак
А який твій улюблений зимовий напій? Такий, щоб з теплою чашкою в руках читати або дивитися улюблені фільми? Сьогодні команда Woolkrafts ділиться своїми рецептами глінтвейну, какао та іншої смакоти.
У тебе вже є плед, добірка крутих фільмів та захоплюючих серіалів. Але чогось не вистачає, правда? Обійняти улюблену чашку, повну гарячого шоколаду, грогу, імбирного чаю… До речі, що з цього ти любиш найбільше? І поки ти думаєш, читай та зберігай собі наші рецепти.
Ласощі для ласунів:
какао та гарячий шоколад
Класичний гарячий шоколад
20 хвилин • 2 порції
Інгредієнти
• молоко — 450 мл
• чорний шоколад — 70 г
• молочний шоколад — 30 г
• вершки 33% — 75 мл
• кориця мелена — ¼ ч. ложки
• трохи солі
• маршмеллоу
Як готувати
Підігрій третину молока, прибери з плити, загорни шоколад і розмішуй, поки не розтопиться. Додай молоко, що залишилося, вершки, сіль і корицю. Знову підігрій суміш, але не дай закипіти. Розлий в чашки та додай зефірки.
Швидке какао для тих, хто не любить стояти біля плити
3 хвилини • 2 порції
Інгредієнти
• молоко кокосове — 400 мл
• какао — 2 ст. ложки
• тахіні — 2 ст. ложки
• цукор або інший підсолоджувач
Як готувати
Складові змішай блендером або міксером. Усе! Напій вживають з льодом, кімнатної температури або підігрітим, а замість кокосового молока можна взяти інше рослинне або коров’яче 3,2%.
Пряне какао по-мексиканськи
45 хвилин • 2 порції
Інгредієнти
• молоко — 2 склянки
• цукор коричневий — 2 ст. ложки
• какао — 4 ст. ложки
• кориця — 1 паличка
• бадьян — 1 зірочка
• гвоздика — 2 шт.
• горіх мускатний — щіпка
• кардамон — 2 шт.
• трохи солі
• екстракт ванілі — ½ ч. ложки
• перець чилі (суха спеція) — щіпка
Як готувати
Молоко нагрій до кипіння, додай спеції, ваніль, сіль і залиш на півгодини, прикривши кришкою. Через 30 хвилин додай какао та знову на вогонь. Поки доводиш до кипіння, помішуй вінчиком. Готовий напій залишилося процідити та смакувати.
Бананово-ромовий шоколад
15 хвилин • 2 порції
Інгредієнти
• молоко — 400 мл
• цукор чи мед — 1 ст. ложка
• чорний шоколад — 70 г
• вода — 2 ст. ложки
• банани — 2 шт.
• морозиво шоколадне — 200 г
• ром — 100 г
Як готувати
Підігрій молоко, змішай його з бананами та розтопленим шоколадом. Нагрій воду з цукром і додай ром. Сервіровка: на дно склянок ромовий сироп, далі бананово-шоколадне молоко, наверх — морозиво. Приємного!
Дехто любить гарячіше:
глінтвейни та гроги
Глінтвейн з горіхами й бренді по-скандинавськи
80 хвилин • 6–8 порцій
Інгредієнти
• червоне сухе вино — пляшка
• бренді — 250 мл
• гвоздика — 25 шт.
• кориця — 5 паличок
• родзинки — ½ чашки
• мигдаль чищеный — 1 стакан
• кардамон — 1 ч. ложка
• цукор — 2 стакани
• апельсин — 1 шт.
Як готувати
Налий в каструлю вино та бренді, додай промиті родзинки, горіхи, нарізаний апельсин (так, зі шкіркою), цукор і спеції. Доведи до кипіння, вимкни вогонь і витримай 1 годину. Проціди й пробуй. Якщо хочеш напій міцніше — бренді додавай в готовий напій.
Яблучний грог з маслом
20 хвилин • 6–8 порцій
Інгредієнти
• ром світлий — 250 мл
• яблучний сік — 1 л
• вершкове масло — 2 ст. ложки
• паличка кориці
• щіпка меленого мускатного горіха
• мед — 60 мл
Як готувати
Яблучний сік доведи до кипіння, зменш вогонь і додай решту складових окрім рому. Тепер вливай ром тонкою цівкою та грій суміш, помішуючи, поки не розчиниться мед. Готово!
Чайний грог
25 хвилин • 6–8 порцій
Інгредієнти
• вода — 600 мл
• чай — 2 ст. ложки
• цукор — 3-5 ст. ложек
• перець духмяний — 4 горошини
• щіпка меленої кориці
• трохи мускатного горіха
• бадьян — 3 шт.
• ром — 0,5 л
Як готувати
Закип’яти воду, додай чай, цукор і в кінці спеції. Повільно влий ром та прибери напій з плити, настоюй 15 хвилин. Грог розділи на 6-8 порцій. Подавати краще в нагрітих склянках.
Демократичний білий глінтвейн
55 хвилин • 6–8 порцій
Інгредієнти
• 1 пляшка білого сухого
• грейпфрут — 1 шт.
• мандарини — 2-3 шт.
• гвоздика — 5 шт.
• паличка кориці
• ваніль в стручку
• мед — 40 г
Як готувати
Налий в каструльку вино, додай спеції, очищений та нарізаний грейпфрут, дольки мандаринів, нагрій на повільному вогні до кипіння й вимкни. Настоюй не менш як півгодини, проціди й розлий по келихах, потім підсолоди медом. Якщо такий глінтвейн дуже міцний, розведи його апельсиновим соком. Якщо хочеться більше міцності, влий в готовий напій апельсиновий лікер — 150 мл.
Здоров’я понад усе:
смачні чаї для імунітету
Вітамінний чай з меліси
100 хвилин • 6–8 порцій
Інгредієнти
• вода — 2 л
• меліса — 2 ст. ложки сухої трави
• обліпиха — 1 ст. ложка
• ягоди шипшини подрібнені — 4 ст. ложки
• яблучна сушка — 1 ст. ложка
• калина — 3 ст. ложки
Як готувати
Закип’яти воду, всі компоненти змішай та залий трохи остиглим окропом. Настоюй в термосі або каструлі годину-півтори. Потім проціди й насолоджуйся. Доповнити напій можна варенням, цукатами, сухофруктами або ж медом.
Кисло-солодкий каркаде зі спеціями
20 хвилин • 3–5 порцій
Інгредієнти
• вода — 1,5 л
• чай каркаде / гібіскус — 7 ч. ложек
• гвоздика — 3 квіточки
• палички кориці — 2 шт.
• мускатний горіх — щепотка
• ваніль
• цукор
Як готувати
Тут все просто: складові змішай та вари 7 хвилин, а потім — проціди й додай шматочки фруктів. Дуже добре підходять яблука та апельсини, але це опціонально.
Лимонно-апельсиновий чорний чай
15 хвилин • 2–3 порції
Інгредієнти
• сухий чорний чай — 25 г
• апельсин — 1 середній
• лимон — 1 шт.
• апельсиновий сироп — 50 г
• гілочка розмарину
• вода — 1 л
Як готувати
Поки вода кип’ятиться, вимий цитрусові та зніми з них цедру гострим ножем. Потім поклади в каструлю, додай сухий чай та додай сироп. Залий всі складові окропом і настоюй 5 хв. Потім проціди й пригощайся.
Зелений чай з журавлиною
25 хвилин • 2–4 порції
Інгредієнти
• вода — 1 л
• чай зелений крупнолистовий — 1 ч. ложка
• ягоди журавлини (свіжі чи морожені) — 100 г
• ½ апельсина
• паличка кориці
• імбирний корінь — шматочок 3 см
• мед
Як готувати
Розчави ягоди журавлини, поріж апельсин скибочками, натри імбир, закип’яти воду в каструльці (ідеально, якщо посуд з товстим дном). Коли вода закипіла — зменш вогонь і додай ягоди, половинку апельсина, імбир, чай, корицю. Вари 3 хвилин, потім зніми напій з вогню і настоюй чверть години. Після проціджування підсолоди медом, пий та оздоровлюйся.
Затишного тобі року
Хоч свята вже давно позаду, але до кінця зими ще далеко, тому ти точно встигнеш спробувати всі наші рецепти.
Бажаємо тобі щасливого й здорового року! А ми з радістю будемо продовжувати робити твоє життя тепліше, створюючи найзатишніші пледи.